UPPdaterad: 2021-10-19

0 Kommentar

Dags Att Sälja Din Cross- eller Endurohoj? 6 Viktiga Tips

Funderar du på att byta hoj och det är dags att sälja av din gamla? Då kan vi nog hjälpa dig göra den bästa möjliga försäljningen och affären.

När det är dags att sälja din begagnade cross- eller enduromotorcykeln finns det en del att tänka på. Här ska vi hjälpa dig att beta av allt du behöver göra.

Fortsätt bara läs så får du ta del av våra 6 tips på hur du maximerar chansen att din hoj säljs, att du får bra betalt och att du gör en trygg & säker försäljning.

Annonsen

1. Ta Bra Bilder

Jag vet inte hur många annonser jag sett där bilderna är dåliga, riktigt dåliga. Det handlar om motljus, dåliga vinklar eller gryniga bilder där det är svårt att se detaljer.

Först och främst – börja med att tvätta hojen! Det ger ett riktigt dåligt intryck om du inte ens orkat tvätta hojen inför bilderna. Det är en stor ”red flag” här.

Välj sedan en ganska neutral bakgrund, hojen ska stå ut. Ta flera bilder ur olika vinklar. Har du uppgraderat hojen med något se till att ta detaljbilder på detta.

Det behöver absolut inte vara fotografklass på bilderna men ansträng dig iaf lite.

Närbild på kröken (avgasröret)

2. Tänk På Bildens Bakgrund

Vad menar vi med detta då? Det är väl en del av att ta bra bilder?

Självklart är det så. Men nu tänker vi mer på vad du visar med dessa bilder. Vad du visar upp för sådana som inte är ute efter att köpa din hoj utan sno den eller annat du har i din ägo.

Undvik att ha med ditt hus (iaf om det går att urskilja det lätt), någon gatuskylt eller allt stöldbegärligt som du har i ditt garage.

Tänk helt enkelt på att undvika detaljer som kan avslöja din adress. Och ja vi vet att många annonseringstjänster kräver detta men ändå.

3. Skriv En Utförlig Annonstext

Som potentiell köpare finns få saker som är så frustrerande som när annonsen bara innehåller märke och modell. Ibland kanske inte ens årsmodell finns med.

Ju mer information du kan ange i annonsen desto färre frågor kommer du att få via mejlen eller telefon. Visst skulle du vara en exceptionell stjärnsäljare så kanske du vill att så många som möjligt ska ringa så att du kan ”övertala” dom men det är inte så det går till.

Se till att din annonstext innehåller det självklara. Men inkludera också:

  • körda timmar
  • servicehistorik
  • ändringar eller uppgraderingar du gjort
  • och ange också eventuella skavanker. Det bygger förtroende.

Ju mer och bättre information du delar desto fler seriösa köpare kommer du att få.

Försäljningen

4. Träffas På Ett Neutralt Ställe

Det här är svårt, det förstår vi.

Men det bästa är att möta upp en intresserad köpare på en publik neutral plats där det är mycket folk i rörelse. Det kan vara hemma hos dig på din gata men det är inte förstavalet.

Det vi försöker undvika här är att ”avslöja” vår adress. Det finns tyvärr flera exempel på när köparen tittat förbi hemma hos säljaren. Tackat nej och sedan har säljaren haft inbrott under natten efter.

Ett tips är att mötas upp på ditt jobb. Går ju så klart bara om du har den möjligheten och din arbetsgivare är ok med det.

5. Ha Med Dig Någon

När du träffar en möjlig köpare så försök att inte göra det ensam. Ha med dig en kompis, förälder, fru eller vuxna barn.

Att vara två stycken handlar inte bara om säkerhet. Det är även skönt att ha någon att prata och diskutera med. Speciellt om köparen har med sig extra personer.

6. Följ Din Intuition

Det är så klart lockande att välja att sälja till den som bjuder mest. Men här kan din intuition hjälpa dig. Känns något lite sådär, det kan handla om olika saker, välj en annan köpare.

Du vill ha en köpare som känns vettig, som känns kunnig och har lite koll. Vad du inte vill ha är en köpare som efteråt kommer höra av dig om allt mellan himmel och jord.

Det är är inte lätt att veta på förhand men din intuition säger ofta något direkt. Lyssna på den. Det kan hjälpa dig i långa loppet.

Vart Ska Du Annonsera Hojen?

För att kunna sälja krävs så klart en köpare. Och vart finns det många köpare?

De säkraste alternativen är de stora annonssajterna. Finns det ett stort utbud av begagnade hojar finns det också många potentiella köpare. Och för motocross och enduro handlar det om:

Det är de huvudsakliga annonssajterna. Sedan kan det finnas lokala alternativ där du bor.

Tänk också på att de flesta handlarna tar inbyten och/eller kan sälja din hoj på kommission.

Vi Sammanfattar

För att på bästa möjliga sätt kunna sälja sin begagnade cross eller enduro gäller det att skapa en säljande annons.

Det är egentligen inte svårt. Du kommer långt på att bara tänka till. Fundera på vad du vill se i en annons och skriv en sådan som möter dina krav.

Många av våra tips handlar om säkerhet och det är på det stora hela lite överdrivet. Det är inte många gånger det går illa och antalet personer med dåliga intentioner är ännu relativt få. Men det finns och det gäller att i alla fall ha det i åtanke.

Nu hoppas vi att du lyckas med din annons och försäljning!

Har du andra tips eller frågor är det bara att ställa dessa via kommentarsfältet här nedanför.

Läsa mer?

Lämna en Kommentar

Din e-postadress publiceras ej och syns alltså inte för andra. Obligatoriska fält är markerade.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ta del av det senaste inom MX-världen?